Klant

LE(J)ON

Diensten

Videografie

Project Overzicht

LE(J)ON, een initiatief van de stad Leuven, biedt begeleiding en coaching aan jonge ondernemers en organiseert evenementen zoals KICK-OFF. Dit evenement biedt een platform voor jonge ondernemers om hun bedrijf te presenteren, te netwerken en contacten te leggen met belangrijke stakeholders, zoals sponsors. Het doel was om zoveel mogelijk jongeren aan te trekken om het evenement te bezoeken.
Het website design process:
Uitdagingen en Doelstellingen:
Terwijl LE(J)ON scholen bezocht om het evenement te promoten, was Mediacs verantwoordelijk voor het vastleggen en promoten van deze activiteiten op sociale media. Het doel was om de online aanwezigheid te versterken en FOMO (Fear Of Missing Out) te verminderen bij degenen die niet aanwezig konden zijn.
Oplossing door Mediacs:
Mediacs nam de volledige verantwoordelijkheid voor het beheer van sociale media tijdens het evenement. Dit omvatte het ontwerpen van Instagram story-templates, het voeren van gesprekken met jonge ondernemers op het evenement, en het samenwerken met een externe fotograaf. Door deze samenwerking konden we real-time foto's op sociale media plaatsen, wat bijdroeg aan een dynamische en boeiende online ervaring.
Resultaat en impact:
Het evenement was een groot succes, mede dankzij de actieve en aantrekkelijke aanwezigheid op sociale media. Bezoekers waardeerden de Instagram-activiteiten, wat leidde tot een verhoogde betrokkenheid en zichtbaarheid van het evenement. De klant was zeer tevreden met de samenwerking en benaderde Mediacs opnieuw voor een project in 2024.
Doorlopende Ondersteuning:
Deze case benadrukt de expertise van Mediacs in sociale media management en onze capaciteit om effectief samen te werken met externe partners. Onze aanpak resulteerde in een verhoogde online zichtbaarheid en betrokkenheid, wat de basis legde voor een voortdurende samenwerking met LE(J)ON.